Banner dan siap macam dalam post yang lepas. Lepas tu, inlah kerja design yang saya dapat iaitu design backdrop dan cover buku program untuk Mesyuarat Agung PIBG kali ke-30. Ini kira kerja mudah sikit, cuma perlu edit yang sedia ada iaitu design banner kepada design backdrop dan cover buku mengikut saiz masing-masing. Bila saya mula, selepas submit design banner saya buat. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Lama tak nak edit? Takdelah lama sangat, cuma 10 jam 2 jam je. Semuanya berjalan dengan lancar, mungkin rezeki selalu jaga solat. Bila masuk azan, saya berhentikan semua kerja saya dan siap untuk solat. Setakat ini semuanya berjalan dengan baik. Ooopsss… lupa pulak, nak tengok design backdrop ye… tengok bawah, tapi jangan pandang belakang.

Design backdrop untuk dimasukkan dalam slideshow ucapan GB.

Ok tak… pada saya dah menarik alhamdulillah, cuma dari segi sharp sangat kurang kerana banyak perubahan saiz daripada yang asal. Apa-apa pun saya sentiasa buat yang terbaik walaupun percuma. Maklumlah, dah tanggungjawab disekolah dan niat unuk mendapat redhaNya. Ha, lagi 1 design cover buku program.

Design muka depan untuk VIP

Alhamdulillah, cikgu berkenaan berpuas hati… Tahniah kepada semua AJK yang terlibat menjayakan MEsyuarat Agung PIBG.

 

Related Posts with Thumbnails